Milyen hatása van a Bitcoin ETF-nek a BTC árfolyamára? (2024)

Azáltal, hogy a BlackRock, a világ egyik vezető pénzintézete 2023 júniusában beadta kérelmét egy Bitcoin spot ETF létrehozásához, teljesen megváltoztatta a világ vezető kriptovalutájának életét és kimozdította azt a szürkezónás megítéléséből. A Bitcoin spot ETF bő két hónapos élettartama alatt felülírta a korábbi ETF-rekordokat és felülmúlta mindenkinek a várakozásait, mellyel új történelmi csúcsra emelte a Bitcoin árfolyamát is.

Buy the rumour – vedd meg a pletykát

Az Exchange Traded Fund – magyarul: tőzsdén kereskedett alap – olyan befektetési termék, mely a mögöttes eszköz ármozgását követi le, és a befektető e szerint részesedik anélkül, hogy a mögöttes terméket ténylegesen birtokolnia kellene. A Bitcoin spot ETF lehetőséget ad a befektetők számára, hogy intézményi, szabályozott keretek között – ugyan magasabb díjszabással, de – részesedjenek a BitcoinMilyen hatása van a Bitcoin ETF-nek a BTC árfolyamára? (1)BTC Price hozamából anélkül, hogy a bonyolult kriptovaluta keretrendszernek meg kellene felelniük. Az ETF megvásárlásával nincs szükség kriptotőzsdei regisztrációra, Bitcoin-tárca létrehozására és a befektető nincs kitéve a virtuális térben tomboló veszélyeknek sem.

A BlackRock ETF-kérelme magában hordozta a Bitcoin sikerét. A világ egyik legnagyobb alapkezelője korábban több, mint 1400 esetből csak egyszer került elutasításra ETF létrehozását illetően az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által. A hír hatására 2023 júniusa és 2024 januárja között a Bitcoin árfolyama 96%-ot emelkedett. A kriptovaluta szférában gyakorta használt módszer, a pletykára vásárlás itt is kifizetődőnek bizonyult.

Sell the news – add el a hírt

A Bitcoin spot ETF 2024 januárjában került jóváhagyásra az SEC által, a hírt pedig rendesen beárazta már a piac az előtte lévő féléves emelkedés során. A hírkereskedés második lépése, amikor a hivatalos hírre történő eladás megkezdődik. Miután az SEC jóváhagyta a Bitcoin spot ETF-et, a Bitcoin árfolyama először 48000 dollárig emelkedett, majd hirtelen esni kezdett, és 38 – 40000 dollár között talált támaszt.

Az esés hátterében az első hivatalosan elismert Bitcoin spot ETF áll, a GBTC áll, mely a Grayscale kripto-alapkezelő nevéhez fűződik. A GBTC-ről korábban már írtunk, ugyanakkor röviden az áll a jelentős GBTC-kiáramlás mögött, hogy a GBTC-befektetők 2021 márciusa óta diszkontban vásároltak, ekkora profitot pedig nem fognak veszni hagyni most, hogy engedélyezve lett a GBTC eladása. A Grayscale január óta összesen 11,8 milliárd dollár értékben értékesített Bitcoin spot ETF-et, de a GBTC-állománya még mindig 26,2 milliárd dollárra rúg a Bitcoin jelenlegi árfolyamának köszönhetően.

A beáramlást nem lehet beárazni

Kétségtelen, hogy a Bitcoin spot ETF híre beárazásra került a piacon, ugyanakkor a tényleges beáramlást nem lehetett előre beárazni, ugyanis a Bitcoin spot ETF hatalmas népszerűségnek örvend a szabályozott keretek között történő, intézményi Bitcoin-vásárlás miatt, melyért nagy mértékben a Coinbase (NASDAQ: COIN) felel.

Azáltal, hogy a Grayscale Bitcoin Trust kiáramlási üteme elkezdett lassulni, a BlackRock és Fidelity vezette többi ETF-engedéllyel rendelkező alapkezelő hatalmas sikerre tett szert. Jelenleg több, mint 25 milliárd dollár áramlott be a 9 Bitcoin spot ETF-be, melynek 80%-ért az előbb említett két szereplő a felelős. Egyes hírek szerint a Morgan Stanley, a Merill Lynch és a Wells Fargo is saját ETF-et szeretne, a Bitwise kutatása szerint pedig a Bitcoin iránti érdeklődés a közelgő felezési esemény hatására 2024 második- és harmadik negyedévében még nagyobb lesz, mint azt az elmúlt két hónapban tapasztaltuk.

A Bitcoin spot ETF túlszárnyalta az ezüst ETF-jét az elmúlt héten, és jelentős piaci részesedést vesz el az aranytól és a nagyobb piaci kapitalizációval rendelkező részvényektől is. A spot ETF napi volumene volt, hogy meghaladta az 1 milliárd dollárt, míg 2024. március 12-én csak a BlackRock IBIT-je 849 millió dolláros forgalmat generált.

A Bitcoin ETF tényleges hatása

Kétség sem fér hozzá, hogy a Bitcoin spot ETF kicsivel több, mint két hónapos élettartama már most megtörte a „digitális arany” és a kriptopiac mögött húzódó ciklikusságot, ugyanis soha korábban nem volt még példa arra, hogy a Bitcoin közvetlenül a felezés előtt árfolyamcsúcsot döntsön. Ez a héten megtörtént, amikor a BTC árfolyama elérte a 73738 dollárt.

Nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy a Bitcoin Milyen hatása van a Bitcoin ETF-nek a BTC árfolyamára? (3)BTC Price árfolyama nem mutatott volna be ekkora ralizást az utóbbi félévben az ETF nélkül, és abban is biztosak lehetünk, hogy a Bitcoint egy jelentős korrekció sújtaná az ETF-ek nélkül, ugyanakkor az intézményi tőke masszív beáramlása teljesen átírja az előre prognosztizált forgatókönyvet. A JP Morgan előrejelzései szerint a Bitcoin spot ETF beáramlása az első 3 évben elérheti akár a 220 milliárd dollárt is, mely e ciklus végén, vagy a következő ciklus elején 280000 dolláros Bitcoin-árfolyamot is eredményezhet. A becslést egyébként az arany 2004-ben létrehozott ETF-je alapján végezték.

Nem ér véget a lista a Bitcoin spot ETF engedélyezésével, ugyanis 2024 tavaszán két fontos döntés vár még az SEC-re. 2024 április végén a Bitcoin spot ETF opciós kereskedéséről, 2024 májusában pedig a tavaly novemberben kérelmezett Ethereum ETF-ről kell döntést hozniuk. Kétség sem fér hozzá, hogy a kriptopiac kilépett abból az eszközosztályból, amit már csak a bűnözők és morális korlátokkal nem rendelkező emberek használnak, a központi bankokkal szemben fennálló bizalmatlanság pedig előmozdíthatja az emberek érdeklődését a decentralizált eszközök iránt.

Milyen hatása van a Bitcoin ETF-nek a BTC árfolyamára? (2024)
Top Articles
Intelligent vs. Smart Home | Wondrwall
Speech, voice activation, inking, typing, and privacy
Global Foods Trading GmbH, Biebesheim a. Rhein
855-392-7812
CLI Book 3: Cisco Secure Firewall ASA VPN CLI Configuration Guide, 9.22 - General VPN Parameters [Cisco Secure Firewall ASA]
How To Do A Springboard Attack In Wwe 2K22
Craglist Oc
Chris wragge hi-res stock photography and images - Alamy
Sissy Transformation Guide | Venus Sissy Training
15 Types of Pancake Recipes from Across the Globe | EUROSPAR NI
Hay day: Top 6 tips, tricks, and cheats to save cash and grow your farm fast!
The Many Faces of the Craigslist Killer
Hello Alice Business Credit Card Limit Hard Pull
Wordle auf Deutsch - Wordle mit Deutschen Wörtern Spielen
Busty Bruce Lee
ocala cars & trucks - by owner - craigslist
Jc Post News
2024 U-Haul ® Truck Rental Review
Bx11
Unterwegs im autonomen Freightliner Cascadia: Finger weg, jetzt fahre ich!
Farmer's Almanac 2 Month Free Forecast
Nordstrom Rack Glendale Photos
Project, Time & Expense Tracking Software for Business
Aerocareusa Hmebillpay Com
R. Kelly Net Worth 2024: The King Of R&B's Rise And Fall
Sand Dollar Restaurant Anna Maria Island
Craigslist Rome Ny
Shia Prayer Times Houston
Mobile crane from the Netherlands, used mobile crane for sale from the Netherlands
R/Mp5
La Qua Brothers Funeral Home
After Transmigrating, The Fat Wife Made A Comeback! Chapter 2209 – Chapter 2209: Love at First Sight - Novel Cool
How To Make Infinity On Calculator
Aladtec Login Denver Health
Los Amigos Taquería Kalona Menu
P3P Orthrus With Dodge Slash
A Small Traveling Suitcase Figgerits
Solemn Behavior Antonym
Grapes And Hops Festival Jamestown Ny
Sc Pick 4 Evening Archives
Sam's Club Gas Prices Deptford Nj
Tedit Calamity
California Craigslist Cars For Sale By Owner
Kenner And Stevens Funeral Home
Lady Nagant Funko Pop
Mynord
Conan Exiles Tiger Cub Best Food
Okta Login Nordstrom
CPM Homework Help
Mail2World Sign Up
French Linen krijtverf van Annie Sloan
Obituary Roger Schaefer Update 2020
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6464

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.