Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg) (2024)

Crypto kopen met iDeal. In Nederland maken we massaal gebruik van iDeal. Daarom wil je ook het liefst jouw crypto met iDeal kopen. Helaas ondersteunt niet iedere crypto exchange deze betaalmethode.

Dat is vooral het geval bij buitenlandse exchanges en brokers. Gelukkig zijn er genoeg Nederlandse crypto exchanges waar je Bitcoin en altcoins met iDeal kunt kopen.

Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg) (1)

Waarom crypto via iDeal kopen?

Door cryptomunten via iDeal te kopen weet je dat je veilig en snel kunt handelen. Binnen enkele seconden staat het overgemaakte geld op jouw crypto wallet.

Alle Nederlandse banken en crypto aanbieders zijn aangesloten bij iDeal.

Om iDeal aan te mogen bieden als exchange moet je aan strenge voorwaarden voldoen. Voor jou als crypto handelaar geeft dit de zekerheid dat de exchange aan alle strenge voorwaarden voldoet.

Inhoud toon

Zo koop je crypto via iDeal

Bij iedere Nederlandse exchange kun je crypto kopen via iDeal. Je kunt met enkele simpele stappen ook direct aan de slag. Hoe dit werkt lees je hieronder.

Bij welke brokers kun je crypto met iDeal kopen?

Er zijn genoeg crypto exchanges waar je Bitcoin, Ethereum, Ripple en andere cryptocurrencies met iDeal kunt aanschaffen. Hieronder een overzicht van de belangrijkste brokers en exchanges.

Bitvavo

Bitvavo is in Nederland de meest gebruikte crypto exchange voor het kopen van crypto met iDeal.

Je betaalt hier geen transactiekosten bij een betaling via iDeal en kunt ook gebruikmaken van andere betaalmethodes, waaronder Bancontact, SEPA, EPS, Sofort, PayPal en Giropay.

Lees meer over deze broker in de Bitvavo review.

Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg) (2)

Bitcoin Meester

Ook bij Bitcoin Meester koop je crypto met iDeal en andere populaire betaalmethodes zoals Bancontact en SEPA.

De kosten liggen hier hoger, want je betaalt 2% aan kosten voor iedere transactie die je uitvoert.

Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg) (3)

Het Nederlandse bedrijf Coinmerce laat je ook crypto met iDeal kopen. Bij Coinmerce betaal je tussen de 0,4% en 2,5% aan transactiekosten, afhankelijk van het bedrag dat je maandelijks verhandelt.

Het crypto-aanbod bestaat bij Coinmerce uit meer dan 150 verschillende cryptocurrencies, wat Coinmerce een interessant platform maakt.

Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg) (4)

Overige exchanges die iDeal ondersteunen

Bitvavo, Bitcoin Meester en Coinmerce zijn veruit de belangrijkste en meest gebruikte crypto exchanges voor het kopen van crypto met iDeal.

Maar wanneer je liever niet van deze exchanges gebruikmaakt, heb je ook nog keuze uit genoeg andere brokers en exchanges. Dit zijn de andere platforms waar je crypto met iDeal kunt kopen:

  • SATOS – Dit is een Europese exchange waar je uitsluitend Bitcoin met iDeal kunt kopen. Naast iDeal accepteren ze ook betalingen met SEPA en Bancontact. Je betaalt hier tussen de 1-2% aan transactiekosten.
  • BTC Direct– Het Nederlandse bedrijf BTC Direct laat jou crypto met iDeal, bankoverschrijving en creditcard kopen. Je betaalt slechts 1% aan transactiekosten voor het kopen van crypto. Het gebruik van iDeal is gratis.
  • Knaken – Bij Knaken kun je een groot aantal cryptocurrencies kopen met iDeal en andere populaire betaalmethodes. Het voordeel van Knaken is dat ze een groot aanbod hebben, waar je ook minder bekende cryptocurrencies vindt.
  • Anycoin Direct – Je kunt bij Anycoin Direct crypto kopen met iDeal en andere betaalmethodes. De kosten liggen doorgaans tussen de 1-3%. Dit is afhankelijk van het type order dat je plaatst. Ook worden er per transactie administratiekosten van 50 eurocent gerekend.
  • LiteBit – Bij LiteBit kun je crypto met iDeal, SEPA en Bancontact kopen. Hier betaal je 1-3% transactiekosten, afhankelijk van de cryptocurrency en de hoeveelheid die je koopt.

Kun je bij Binance crypto met iDeal kopen?

Het is helaas niet mogelijk om bij Binance crypto met iDeal te kopen. Omdat Binance de regels van de Europese Unie heeft overtreden, heeft de EU besloten dat Binance geen Swift-betalingen meer kan uitvoeren.

Dit is het betalingssysteem dat binnen de EU wordt gebruikt. Het is hierdoor niet mogelijk om iDeal bij Binance te gebruiken.

Wat zijn de kosten voor een transactie via iDeal?

De kosten die je per transactie via iDeal moet betalen verschillen per exchange. Als je crypto wilt kopen bij Bitvavo betaal je geen kosten.

Bij andere brokers betaal je tussen de €0,25 en €0,50 per transactie. Dit is goedkoper dan dat je cryptomunten zou kopen via een creditcard.

Bij een transactie via een creditcard betaal je een percentage over het aankoopbedrag aan cryptocurrency. Dit percentage varieert van 1% tot 4%. Als je dus voor 1000 euro aan crypto koopt dan betaal je met een creditcard minimaal 10 euro aan transactiekosten.

Kun je Bitcoin kopen met iDeal zonder account bij de exchange?

Veel Europese landen hebben wet- en regelgeving opgesteld voor crypto. Ook in Nederland. Zo heeft de Nederlandse overheid alle crypto bedrijven die staan ingeschreven verplicht om controle van identiteit uit te voeren.

Omdat iDeal door de overheid gereguleerd wordt, kiezen ze ervoor dat iDeal alleen gebruikt kan worden door crypto exchanges en crypto brokers die de regels volgen. Je kunt daarom geen Bitcoin of andere crypto met iDeal kopen wanneer je geen geverifieerd account bij een crypto exchange hebt.

Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg) (5)

Ook wanneer een crypto exchange iDeal betalingen ondersteunt, kun je er in sommige gevallen nog geen gebruik van maken. Er zijn een aantal banken die cryptobetalingen weigeren. Dit zijn maar een aantal banken, waaronder de internationale bank Wise.

Gelukkig staan alle Nederlandse banken crypto betalingen toe. Je kunt dus prima Bitcoin kopen via ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, Revolut en SNS.

Conclusie

Het is bij alle Nederlandse brokers mogelijk om crypto te kopen via iDeal. Bovendien bieden alle Nederlandse banken de mogelijkheid om via iDeal te betalen.

De kosten voor een iDeal betaling liggen tussen de €0,25 en €0,50. Dit is dus aanmerkelijk goedkoper dan dat je crypto koopt via een creditcard.

Door de strenge voorwaarden waaraan een broker moet voldoen voordat deze iDeal aan mag bieden weet jij als koper dat je met een betrouwbare partij handelt.

Crypto kopen en betalen via iDeal is bij de grootste Nederlandse broker Bitvavo helemaal gratis.

Veelgestelde vragen

Ja, bij alle Nederlandse brokers kun je crypto kopen via iDeal. Lees hier hoe en waar jij dit kunt doen.

Ja, je moet per transactie een bedrag tussen de €0,25 en €0,50 betalen.

Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg) (2024)

FAQs

Crypto kopen met iDeal - Zo doe je dat! (Complete uitleg)? ›

Wanneer u cryptocurrencies koopt via een beurs, krijgt u de cryptovaluta's zelf in bezit. U dient een rekening te openen, de volledige waarde van het onderliggende bezit te betalen om een positie te openen en de cryptomunten (tokens) te bewaren in uw wallet tot u klaar bent om ze te verkopen.

Hoe koop je crypto met iDEAL? ›

Door deze stappen te volgen kun je een account aanmaken en binnen enkele minuten Bitcoin kopen met iDEAL.
  1. Stap 1: Maak een account aan bij eToro. ...
  2. Stap 2: Koop Bitcoin met iDEAL. ...
  3. Stap 3: Keur de transactie goed om Bitcoin te kopen met iDEAL.
Jun 17, 2024

Hoe werkt het kopen van crypto? ›

Wanneer u cryptocurrencies koopt via een beurs, krijgt u de cryptovaluta's zelf in bezit. U dient een rekening te openen, de volledige waarde van het onderliggende bezit te betalen om een positie te openen en de cryptomunten (tokens) te bewaren in uw wallet tot u klaar bent om ze te verkopen.

Hoe kan je het beste beginnen met crypto? ›

  1. Stap 1: Begin met crypto door het nieuws te volgen.
  2. Stap 2: Verdiep jezelf in cryptomunten.
  3. Stap 3: Crypto investeringsstrategie voor beginners kiezen.
  4. Stap 4: Crypto investeringsplan opstellen.
  5. Stap 5: Betrouwbare cryptocurrency exchange selecteren.
  6. Stap 6: Account aanmaken bij crypto aanbieder.

Hoe kun je het beste winst nemen met crypto? ›

U speculeert op de prijs van de markt in plaats van de cryptovaluta in bezit te nemen. Wanneer u een long positie opent en de cryptocurrency neemt in waarde toe, maakt u winst. Wanneer de koers echter daalt in prijs, maakt u verlies. Voor een short positie geldt het tegenovergestelde.

Kun je voor 50 euro Bitcoin kopen? ›

Als crypto nieuw voor je is, is het verstandig om met een klein bedrag te beginnen. Je kunt altijd voor 50 euro aan Bitcoin kopen, maar je kunt al storten en crypto kopen vanaf 1 euro. Je bepaalt dus zelf hoeveel je wilt inleggen. Zodra je storting is verwerkt en je saldo is bijgewerkt, kun je beginnen met handelen.

Hoeveel kost 1 Bitcoin om te kopen? ›

Op dit moment is 1 Bitcoin ongeveer € 61.125,25 waard.

Is er nog geld te verdienen met crypto? ›

Hoewel crypto HODL'en populair is, kun je ook geld verdienen met crypto door een passief inkomen te genereren. Steeds meer cryptobeurzen spelen hierop in met crypto lending en yield farming. Beide methoden laten je geld verdienen op je crypto, maar ze werken allebei wel iets anders.

Hoeveel crypto mag ik belastingvrij hebben? ›

Het heffingsvrij vermogen is in 2024 en 2023 € 57.000 (als je een fiscale partner hebt: € 114.000). Als je alles in box 3 bij elkaar optelt en boven het heffingsvrij vermogen uitkomt, dan moet je dit opgeven in je aangifte inkomstenbelasting. Wij berekenen de belasting over je inkomsten in box 3.

Is het verstandig om crypto te kopen? ›

De Autoriteit Financiële Markten raadt consumenten in ieder geval af om te beleggen in bitcoins. Wanneer u toch in bitcoin wil beleggen, is het belangrijk dat u alleen geld inlegt dat u niet nodig heeft.

Welke munten gaan stijgen 2024? ›

Welke crypto gaat stijgen in 2024?
  • Ethereum (ETH) € 6.997,15. € 11.821,84.
  • Cosmos (ATOM) € 13,13. € 22,29.
  • Shiba Inu (SHIB) € 0,00003600. € 0,00006090.
  • Cardano (ADA) € 0,8900. € 1,50.
  • Polygon (MATIC) € 1,10. € 1,80.
  • Solana (SOL) € 391,25. € 646,78.
  • Chiliz (CHZ) € 0,1500. € 0,2500.
  • Ripple (XRP) € 1,27. € 2,11.

Hoe word je rijk met crypto? ›

Rijk worden van crypto hangt af van veel factoren: bijvoorbeeld je investeringsstrategie, het risico dat je bereid bent om te nemen, de marktomstandigheden en nog veel meer. Sommige investeerders hebben aanzienlijke winsten behaald met veel geluk, door te investeren in de juiste cryptovaluta op het juiste moment.

Welke crypto heeft de meeste potentie? ›

Top 10 beste cryptomunten voor de lange termijn
  • Bitcoin (BTC) € 145.324,60. € 708.798,41.
  • Ethereum (ETH) € 6.997,15. € 33.934,72.
  • Polkadot (DOT) € 12,48. € 60,79.
  • Cardano (ADA) € 0,8900. € 4,33.
  • Chainlink (LINK) € 28,86. € 140,94.
  • VeChain (VET) € 0,0598. € 0,2900.
  • Solana (SOL) € 391,25. € 1.909,99.
  • Litecoin (LTC) € 153,12. € 747,89.

Wat is de beste tijd om crypto te kopen? ›

Aangezien de prijzen van sommige coins waarschijnlijk op hun laagste punt zijn na een weekend met weinig handelsactiviteit, is volgens sommige experts maandag of donderdag de beste tijd van de week om cryptocurrency te kopen.

Kan je al je geld verliezen met crypto? ›

De risico's van investeren in crypto's zijn volledig voor uw rekening. De waarde van crypto's kan sterk op en neer gaan. Als de waarde daalt, kunt u geld kwijtraken. In het toezicht kijkt DNB alleen naar de naleving van de wetgeving door de geregistreerde aanbieders.

Hoeveel wordt bitcoin waard in 2024? ›

Bitcoin koers verwachting in 2024

Analisten verwachten dat de Bitcoin koers in 2024 rustig doorpakt en stijgt naar een gemiddelde van €128.011,25 , gebaseerd op gegevens van 31 juli 2024. Daarnaast kan de Bitcoin halving in 2024 ervoor zorgen dat Bitcoin een maximale prijs bereikt van €134.582,08 in datzelfde jaar.

Hoe maak ik geld over naar crypto? ›

Om crypto-activa in uw portemonnee te storten, moet u een account hebben bij een cryptocurrency-exchange of -broker. Bij de meeste beurzen en makelaars kunt u geld storten met een creditcard of bankoverschrijving, en bij sommige kunt u ook storten met andere methoden, zoals iDEAL of een bankoverschrijving.

Kan je op Coinbase met iDEAL betalen? ›

Maar kun je dus met iDEAL betalen in Coinbase? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee, dat is niet mogelijk.

Hoe kun je crypto kopen? ›

Qua crypto exchanges heb je op dit moment veel keuze. Binance, Bitvavo, Finst, Coinmerce, LiteBit en KuCoin zijn voorbeelden van crypto exchanges die goed aangeschreven staan. Maak voor jezelf in ieder geval een goede vergelijking.

Welke app gebruiken voor crypto? ›

KuCoin – Beste app om crypto te kopen – uitgeroepen door Forbes als beste crypto exchange van 2023. BingX – Goede crypto app ook voor handel in indexen, grondstoffen en forex – 100% Proof-of-Reserves. YouHodler – Een van de beste crypto apps van Nederland voor traden in Web3 en handige tools.

Top Articles
Spotify audiobooks: How to listen for free
USD To DOP: Convert United States Dollar to Dominican Peso - Forbes Advisor
James Earl Jones: George Lucas and Mark Hamill lead tributes to actor
Bi State Schedule
Levidia 2019
Weather Underground Merritt Island
Suriname vacancies - working in Paramaribo - Teleperformance
Santa Maria Cars Craigslist
Brenda Song Wikifeet
Craigslist Pinellas County Rentals
Europese richtlijn liften basis voor Nederlandse wet - Liftinstituut - Alles voor veiligheid
Colossians 2 Amplified
Hill & Moin Top Workers Compensation Lawyer
Www. Kdarchitects .Net
Lowes Maytag Pet Pro Commercial Actress
Tacos Diego Hugoton Ks
Localhotguy
24-Hour Autozone On Hickory Hill
Juliewiththecake Wiki / Biography - Age, Boyfriend, Height, Net Worth - WikiBravo
Trestle Table | John Lewis & Partners
Humongousbazonkers
2887 Royce Road Varysburg Ny 14167
Banned in NYC: Airbnb One Year Later
Uca Cheerleading Nationals 2023
Berkeley Law Bookstore
8 30 Eastern Standard Time
Mugshots In Waco Texas
Mylaheychart Login
Nyu Paralegal Program
Pair sentenced for May 2023 murder of Roger Driesel
Car Stunt Games Unblocked
REGULAMENTUL CAMPANIEI "Extra Smart Week" valabil in perioada 12-18 septembrie 2024
Pwc Transparency Report
619-354-3954
Eromancer Kemono Party
Venezuela: un juez ordena la detención del candidato opositor Edmundo González Urrutia - BBC News Mundo
Alexis Drake Donation Request
Witchwood Icon
Top French Cities - Saint-Etienne at a glance
Craigslist/Lakeland
6023445010
Seattle Rpz
O'reillys Parts Store
Ap Bio Unit 2 Progress Check Mcq
Jailfunds Send Message
Wyoming Roads Cameras
Sesame Street 4323
Lesbian Wicked Whims Animations
Bbw Chan Lmbb
Dominos Nijmegen Daalseweg
Upgrading Fedora Linux to a New Release
Lenscrafters Westchester Mall
Latest Posts
Article information

Author: Ray Christiansen

Last Updated:

Views: 5604

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ray Christiansen

Birthday: 1998-05-04

Address: Apt. 814 34339 Sauer Islands, Hirtheville, GA 02446-8771

Phone: +337636892828

Job: Lead Hospitality Designer

Hobby: Urban exploration, Tai chi, Lockpicking, Fashion, Gunsmithing, Pottery, Geocaching

Introduction: My name is Ray Christiansen, I am a fair, good, cute, gentle, vast, glamorous, excited person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.